Het eiland Walcheren

Naast het prachtige Oostkapelle is er op het eiland Walcheren veel moois te zien en beleven. Wij lichten een aantal plaatsen voor uw uit die zeker het bezoeken waard zijn. U kunt dit eventueel per fiets doen want Oostkapelle is centraal gelegen en de plaatsen zijn goed per fiets bereikbaar.

Wij adviseren u graag over verhuur punten en de mooiste fietsroutes, neem hiervoor gerust contact met ons op.

 

VeereVEERE

Historisch klein stadje met dorpse sferen gelegen aan het Veerse meer. Ooit een belangrijke handelsstad voor goed beladen schepen uit Schotland. In de haven liggen vandaag de dag bootjes en luxe zeilschepen. Vanaf de terrassen heeft u mooi uitzicht op de haven, waar u zeker een paar uur kunt vertoeven. U kunt er ook voor kiezen om door de vele nostalgische straatjes te struinen, waar een diversiteit aan authentieke winkeltjes en restaurantjes te vinden is. Deze zijn overigens ook op zondag geopend. Wat u vooral niet mag missen is de imposante kerk, het stadhuis en de vele Schotse huizen die voornamelijk langst de haven te vinden zijn. Er gaat in de zomer ook een veerpont vanaf Veere naar Kamperland en vice versa. U kunt eventueel uw fiets meenemen zodat u een prachtige fietsroute kunt maken. Voor actuele informatie met vertrektijden kijkt u op de website van rondje pondje.

DomburgDOMBURG

Levendige mondaine badplaats waar al vanaf de 17e eeuw badgasten komen. Voornamelijk in de zomer is het hier gezellig druk maar ook in de winter gaat het seizoen gewoon door. Domburg leeft en beschikt over een lange winkelstraat, de Ooststraat welke de meeste winkels en restaurants herbergt. In de Stationsstraat vindt u de meeste cafés, deze straat ontpopt zich met name in de zomer als echte barstraat. Domburg beschikt ook over een mooi strand en het natuurgebied de Manteling. Hier loopt u door bos en duin richting Oostkapelle. Vergeet u vooral niet langs het Badpaviljoen te lopen, welke een onmisbaar gebouw is in Domburg en tevens rijksmonument.

WestkapelleWESTKAPELLE

Vanaf de dijk heeft u het mooiste uitzicht over het dorp met de rode daken. Net een ansichtkaart. Tevens is dit het meest Westelijke puntje van Walcheren. Westkapelle is voornamelijk in de zomer toeristisch gezellig, het dorp beschikt over een oorlogsmuseum, restaurants, terrassen en een aantal winkels. U kunt hier ook genieten van een heerlijk visje of frietje bij de dijk, een ultieme fiets stop. De rode vuurtoren van Westkapelle is zeer bekend en schijnt in de winter over alle Walcherse dorpen.

ZoutelandeZOUTELANDE

Prachtige badplaats, waar ondanks het vele toerisme ook een serene dorpse rust heerst. In het dorp vindt u terrasjes, winkeltjes en restaurants.
Het strand is zuidelijk gelegen en wordt in de volksmond de Zeeuwse Riviera genoemd. Door de duinen ligt een prachtig wandelpad waar u heerlijk kunt lopen, ook grenst het dorp aan het toeristisch kustgebied Dishoek. U kunt vanaf Zoutelande dus prachtige wandelingen uitstippelen. Elk jaar in oktober vindt hier de finish van de Zeeuwse kustmarathon plaats. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Kustmarathon Zeeland.

VlissingenVLISSINGEN

Echte toeristische havenstad met een maritiem verleden. Op de boulevard is het in de zomer goed vertoeven, u vind hier naast de terrassen en horecagelegenheden ook het standbeeld van zeeheld Michiel de Ruyter. Vanaf de boulevard kijkt u uit op het badstrand, verderop vindt u ook nog het bekende Nollenstrand. Vlak achter de boulevard vindt u het gezellig ingerichte Bellamypark, waar nog meer restaurants, cafés en terrassen zich huis vesten. In het centrum welke op loopafstand is vindt u alle winkelstraten. Vlissingen staat ook bekend om het Arsenaal, een maritiem georiënteerd attractiepark. Voor meer informatie kijkt u op de website van het Arsenaal welke aan een klein haventje gelegen is. Vanaf Vlissingen vaart ook de veerpont naar Breskens in Zeeuws Vlaanderen. Als u een bezoek wilt plannen kunt u voor actuele vertrek informatie kijken op de website van Veolia.

MiddelburgMIDDELBURG

De historische hoofdstad van Walcheren met een rijk en berucht VOC verleden is een gezellige stad met veel nostalgische grachtenpanden en oude herenhuizen. Binnen de veste kunt u door de gezellige winkelstraten lopen en genieten van al het vertier wat Middelburg te bieden heeft. Brengt u vooral een bezoek aan het Abdijplein, het Stadhuis, de Lange Jan en de Kloveniersdoelen. U kunt in de zomer ook een rondvaart maken om Middelburg binnen de veste vanaf het water te bewonderen. Voor meer informatie kijkt u op de website van Rondvaart Middelburg.

VrouwenpolderVROUWENPOLDER

Rustig toeristisch dorp met brede zandstranden en deels gelegen aan het Veerse Meer. In het kleine dorpscentra vindt u enkele restaurants en terrasjes. Het dorp ligt aan het noordpunt van het eiland Walcheren en grenst aan natuurgebied de Oranjezon welke richting Oostkapelle loopt. De Veerse Gatdam verbindt het dorp met het volgende eiland Noord Beveland. Hier vindt u de beroemde deltawerken welke zijn gebouwd om een tweede watersnoodramp te voorkomen en het Deltapark Neeltje Jans. Hier kunt u alles leren over de geschiedenis van de watersnoodramp, de deltawerken en is er tevens genoeg vertier voor het hele gezin.
Zo komt u oog in oog te staan met een zeeleeuw of een zeehond of glijdt u van een waterglijbaan. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Deltapark Neeltje Jans In de directe omgeving van Vrouwenpolder vindt U ook Proef Zeeland en Seafarm waar u heerlijk kunt genieten van verse vis.

 

Bekijk onze kamers Online reserveren