Omgeving Oostkapelle

STRAND * BOS * DUIN

Oostkapelle is een zeer gemoedelijk Zeeuws dorpje op het eiland Walcheren. Het dorp heeft haar naam te danken aan een kapel die hier in vroegere tijden heeft gestaan. Er wonen ongeveer 2500 mensen, in de zomermaanden zijn dit er bijna 30.000. Toch waant u zich in een oase van rust, strand en natuur.

Oostkapelle is gelegen aan twee schitterende zeer toegankelijke natuurgebieden; de Mantelinge circa 740 ha en de Oranjezon circa 400 ha. Hier struint u nog door de zeldzame open gestelde wandelpaden, komt u oog in oog te staan met wilde paarden en Schotse hooglanders en kunt u prachtige buitenverblijven van dichtbij bewonderen.

De omgeving zal u betoveren en omarmen, u zult Zeeland voor altijd in uw hart sluiten.

Oostkapelle heeft veel te bieden op het gebied van strand. U vindt hier een van de breedste stranden van Nederland met een prachtig panoramisch uitzicht op de weidse duinen. Het resort is meerdere malen uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland en heeft al 24 keer de internationale Blauwe Vlag ontvangen.

Er zijn verschillende duinovergangen in Oostkapelle.
U kunt uw eigen plekje kiezen; bij het strandpaviljoen ‘De Piraat’, op de ‘Lage Duintjes’, naakt recreatie in ‘Oranjezon’, of het hondenstrand bij ‘Berkenbosch’. Voor meer informatie kunt u terecht op de website voor de toeristische branche; VVV

De stranden in het zomerseizoen zijn grotendeels voorzien van vlonders en er zijn verschillende sanitaire voorzieningen. U kunt meerdere strandbars vinden voor een koel drankje en om van de kustwacht genieten. Na 19:00 uur bij zonsondergang zijn de galopperende Zeeuwse trekpaarden een uitgelezen kans voor het maken van prachtige foto’s.

TIP: U kunt ons strandhuisje op het strand van Berkenbosch voor € 10 per dag huren, incl. ligstoelen en windscherm.

Uit de omgeving

 

Bekijk onze kamers Online reserveren